maandag 31 oktober 2011

Van alles wat.

De week is weer voorbij gevlogen.
Dit is het clubwerkje wat de kinderen vorige week gemaakt hebben. Een egel met harige stekels of een eekhoorn met een pluimstaart. Het was niet zo'n moeilijk werkje, waardoor de kinderen aan het eind van de knutselmiddag allemaal met een egel of eekhoorn naar huis gingen.
Deze mooie vaas komt uit Uganda. Die hebben wij gekregen van zoon en schoonzoon, voor het verzorgen van de plantjes. De vaas is handgemaakt en heel zwaar.
Vrijdag ben ik met mijn moeder naar de handwerkbeurs in Ahoy geweest. Allebei voor het eerst, en wij hebben heel veel mooie dingen gezien. Alleen ben ik vergeten daar dan ook nog foto's van te maken. Bijna op het eind kwam ik er achter dat er nog een fototoestel in mijn tas zat.
Dit zijn mijn aankopen, een knot bandjesgaren om een tas te maken met daar bij een schouderband en bijpassende haaknaald. Verder nog een viltpakket waar ik een kerstboom van kan maken voor in het kerstwinkeltje.
En dan ben ik in het weekend aan het zoeken geweest naar een ontwerp voor de kerstkaarten dit jaar. Daar ben ik dit jaar erg laat mee en weet ook niet of het lukt om dat nog op tijd klaar te hebben.
En voor de kerstruil ben ik lekker bezig geweest, ik moet alleen voor de letter R nog iets maken, dat schiet dus lekker op.
En zover ben ik nu met de Varia-Hex, ik denk dat het quiltwerk de komende weken een beetje stil komt te liggen i.v.m. de nieuw te maken voorbeelden van knutselwerkjes en de kerstkaartproductie.
Dus er is ook voor de komende week "werk zat."







maandag 24 oktober 2011

Siggies.

Twee nieuwe siggies heb ik weer mogen ontvangen. De linker siggy heb ik van Marieke uit Goirle gekregen. leuk hoor met een schilderspalet erop.
De rechter siggy kreeg ik van Gea uit Wijster, zij heeft een klavertje vier op haar siggy.
Zij gaan ook op de stapel siggies die liggen te wachten om tot een quilt verwerkt te mogen worden. Helaas moet dat nog even wachten, er zijn belangrijkere werkjes die voorrang hebben.
De naaimachine blijft dus gewoon nog even in de kast, ik ben nu even druk met kaarten maken, een nieuw clubwerkje en de VariaHex.
Ook heb ik mezelf opgegeven voor de Kerstruil 2011, die georganiseerd wordt door Katrien en dat 10 December bij de ontvanger moet zijn.
Weer een nieuwe uitdaging en waarvan ik nog niets mag laten zien.

woensdag 19 oktober 2011

Klosjes.

Vorige week donderdag schreef Ingrid een blog over de "klosjeswave" die zij veroorzaakte in 2008 toen zij aan haar klosjes quilt begon. Overal op het internet zag je klosjes in alle kleuren en maten. Ik zat met verbazing te kijken wat voor moois er allemaal voorbij kwam.
Ook ik kon de verleiding niet weerstaan en ben malletjes gaan maken. En dit is het "klosje" wat ik toen gemaakt heb. Het zijn er niet meer geworden, ik had er geen "wauw" gevoel bij. Mijn belangstelling bleef beperkt tot andere klosjes.
Dit soort klosjes verzamel ik, deze kreeg ik een paar weken geleden van een zwemvriendin. Helemaal gelukkig kan ik daar van worden. Ooit als ik er genoeg van heb wil ik er een krans van maken,  een keer gezien op het wereld wijde web.
Zoveel heb ik er nu, maar het is nog niet genoeg. Op de meest ongewone plekken en momenten loop ik er tegenaan. En die andere "klosjes" van de "wave", ik loop er nog steeds warm voor als ik al die mooie affo quilts voorbij zie komen. Maar nu nog even niet!



maandag 17 oktober 2011

Weekend.

Het weekend is weer voorbij gevlogen, het begon voor ons vrijdag al. Zoon E en schoonzoon M zijn op vakantie en ons is gevraagd voor de plantjes te zorgen. Daar zijn wij vrijdag op de fiets naar toe gegaan, het is toch van de zotte om met zulk mooi weer in de auto te stappen.

Daarna zijn wij door gefietst naar Scheveningen, kijk eens hoe mooi blauw de lucht is en hoe rustig de zee. Wij hebben heerlijk even op een bankje gezeten.


De meeste strand tenten zijn afgebroken, er staan er nog een paar tot na de herfst vakantie. Vreemd gezicht is dat toch altijd weer, zonder al die tenten. 




Daarna hebben wij bij de lekkerste viswinkel van Nederland op het terras een broodje vis gegeten, het was daar goed vertoeven in de zon. Na een poosje zij wij weer verder gefietst, door de duinen naar Kijkduin en toen richting Wateringen, waar DH warme wielerkleding heeft gekocht. Hij wil, nu het wat kouder wordt, toch op zijn racefiets blijven rijden. Via Kwintsheul zijn wij richting Delft gefietst en hebben daar, wederom op een terras, de vis wat zwemwater gegeven. Aan het eind van de middag kwamen wij thuis, na een heerlijke fietstocht van 58 km.
Zaterdag heb ik het huis aan kant gemaakt en de boodschappen gedaan. 


De avonden zijn besteed aan de Varia-Hex te werken. Ik doe het niet op de Sue Daily manier, door de stof om de papiertjes te plakken. Ik rijg de lapjes om de papiertjes, zo kan ik de papiertjes vaker hergebruiken. En ach... waarom makkelijk doen als het moeilijk kan, zou zoon F zeggen. het moet ook niet te snel klaar zijn.



En zondag heb ik lekker in de tuin gezeten, daar was het heerlijk in de zon, DH was met de racefiets weg.  En zo was ons weekend snel voor bij, maar wij hebben er wel van genoten!


zondag 16 oktober 2011

Een nadenker.


Deze afbeelding kwam ik tegen op Facebook. Hoe waar is dit, hier wordt je toch wel even stil van.

woensdag 12 oktober 2011

Update vingerhoedjes.


Zo ver ben ik nu met de vingerhoedjes, 1400 zijn het er. Dit is ook weer zo'n verslavend werkje, het is heel moeilijk om er mee te stoppen. Ik weet nog niet tot hoever ik er mee doorga, er liggen nog genoeg lapjes op maat geknipt klaar. Als je bij haar ( even klikken) kijkt, zij heeft haar vingerhoed top af. Het zijn er om precies te zijn 6552, ongelooflijk om zo snel zo'n aantal aan elkaar genaaid te hebben.

dinsdag 11 oktober 2011

Club werkjes.

Na de zomervakantie is er weer een nieuw seizoen gestart van de Knutselclub. Door de migratie van weblog heb ik daar nog niets van laten zien.
Wij zijn begonnen met deze vogelverschrikker, een knip, plak en tekenwerkje. Het ziet er zo simpel uit en toch zijn er nog kinderen die daar heel veel moeite mee hebben.
Daarna hebben de kinderen van pompoenen een poesje gemaakt. Drie pompoenen moesten er gemaakt worden die wij, de leiding, dan aan elkaar maakte. Daarna konden de kids de pootjes, de staart, de oren, oogjes en voelsprieten doen.
Nu zijn de kids met deze spin bezig. Het was de bedoeling dat de spin van rubber gemaakt zou worden, maar het niveau van de kinderen is erg laag. dus maken zij de spin van karton met schoentjes van viltpapier.



maandag 10 oktober 2011

Varia Hex.

Gisteren was het nou niet echt lekker weer om naar buiten te gaan als het niet perse nodig is. Ik heb daar dan ook helemaal niet de behoefte aan. Ik kan mezelf prima vermaken.
DH werd ook lekker bezig gehouden met een spannende wielerwedstrijd die op TV was. Dus voor mij een prima gelegenheid mijn quiltwerk voor de dag te halen.
Dit is de Varia Hex quilt, ontworpen door Evy van Het Quilterspalet. Het is echt een hele mooie quilt. Deze quilt is gemaakt op de Engelse paper piercing methode.
In het Quiltblad, Quilt en Zo worden iedere maand 3 blokken beschreven. Iedere keer als ik op de quiltbee van het Quilterspalet ben zit ik tegenover die mooie quilt. En dan ga je bedenken of er nog lapjes op voorraad thuis zijn, en dat ik daar dan ook aan ga beginnen.
Deze lapjes had ik in gedachten, ik wilde wel met iets heel anders komen. Maar wat voor achtergrond kleur moest daar dan bijkomen?
Met hulp van mede quiltsters ben ik op deze kleur gevallen, lekker fel, daar hou ik wel van. De afgelopen maanden heb ik tussendoor al eens een blok gemaakt, maar ik had totaal nog geen idee hoe ik zou gaan werken. Met die rood/witte stofjes moest er wel genoeg contrast komen. En tot mijn schrik had ik voor sommige blokken ook nog een derde kleur nodig.
Dat is deze geworden, zorgt voor genoeg contrast dacht ik zo. En als je dan bezig bent met de blokken op de ondergrond lap te leggen springt dat zwart/wit er wel erg uit. En zo lag het erbij toen ik het gisteren weer op pakte om er aan verder te gaan. In gedachten was ik al menig keer bezig geweest om een oplossing te bedenken.
En dit was het resultaat na een middag en avond prutsen, ik ben er wel tevreden over. Nu ga ik een rondje van blokken waar zwart in is verwerkt omheen zetten. Hopend dat het ook mee valt als het aan elkaar zit, maar eerst die blokken nog gaan maken. Wordt vervolgd............




donderdag 6 oktober 2011

Update Nearly insane.

Het is al weer een poosje geleden dat ik een blok heb laten zien van de NI die ik aan het maken ben. Ik moet toegeven dat ik daar een poosje helemaal niets aan gedaan heb.

 Gelukkig heb ik de inspiratie weer kunnen vinden om het quiltwerk weer op te pakken.Het blokje hierboven is blok 24.



Zover is de quilt nu, 5 rijen zitten aan elkaar en blok 24 is het vijfde blok van de zesde rij. Er zijn totaal 13 rijen, ik ben nog niet op de helft.

maandag 3 oktober 2011

Weer terug.

Texel 2.

 Vrijdagmorgen kwamen wij om 11.30 bij de boot aan die ons naar Texel zou brengen. Wij hadden geluk, konden gelijk de boot oprijden. Het was na zo'n 20 minuten varen toen wij Texel in zicht kregen.
Om 13.30 zaten wij op de fiets, en zijn wij het eiland gaan verkennen. Na een poosje kwamen wij langs de Texelse bierbrouwerij. Daar kon je een rondleiding krijgen met na afloop verschillende smaken om te proeven.

 De rondleiding was leuk en leerzaam. Er worden hier 10 verschillende soorten gebrouwen, 70 % van het bier wordt op Texel gedronken. De overgebleven 30 % gaat naar het vaste land.
 Na afloop kregen wij 4 verschillende soorten om te proeven, het smaakte best wel lekker!
 Schapen hebben wij natuurlijk ook heel veel gezien. Bij deze schapen was het zo stil, dat je alleen de etende schapen hoorde, heel bijzonder.
 Dezelfde schapen, maar dan een dag later. Allemaal in rijen staan ze te wachten, waarop.... dat weten wij niet. En zijzelf misschien ook niet.
 Schitterende vergezichten waren er tijdens het fietsen te zien.
De vuurtoren van Texel zijn wij ook nog even op geweest, deze toren is in 1945 beschoten door de Duitsers en in 1948 is die weer opgebouwd. Om de resten van de beschoten toren is een nieuwe toren gebouwd. Halverwege de trappen is dat nog goed te zien.
Natuurlijk zijn er op Texel ook paarden.
In de haven van Texel lagen op zondag veel vissersboten, dat was de laatste dag van ons weekend, toen hebben wij het hele eiland rondgefietst. Dat was zo'n 60 kilometer.
Wij hebben bij elkaar in 3 dagen ongeveer 130 km gefietst, dat is niet zo ver en dat komt omdat wij op zaterdag bij familie op bezoek zijn geweest. Met de boot van 16.30 hebben wij Texel weer achter ons gelaten, uitgezwaaid door heel veel krijsende meeuwen.