donderdag 29 september 2011

Texel.

Met zo'n zonnig weekend voor de boeg, hebben wij gisteren besloten om nog even een paar dagen weg te gaan. Door het ziek zijn van DH is het er dit jaar nog niet van gekomen.


De tas is ingepakt, de fietsen staan op de auto, wij kunnen zo vertrekken. Heerlijk een paar dagen uitwaaien op de fiets. Wij zijn nog niet eerder op Texel geweest, dat maakt het ook nog spannend.


Jullie ook een fijn weekend!

dinsdag 27 september 2011

Aan de haak geslagen.


Nadat het migreren van weblog anders ging dan dat zij beloofd hadden, ben ik gaan zwerven op internet, op zoek naar de blogs die ik altijd volg. En wat ik allemaal niet voor moois langs heb zien komen, niet te geloven. Zo ook de nodige haakpatronen, zoals hierboven, van Kikker en Eend. Gevonden op de blog van mieks Creaties. Ik ben gelijk aan de slag gegaan, en ik moet toegeven het was een heel gepriegel, en dit is het eindresultaat.En ook het patroon van deze smurf vond ik op internet, ik weet alleen niet meer waar. Gelukkig had ik al wel het patroon geprint. De smurf was wat makkelijker dan  kikker en eend.

maandag 26 september 2011

Sue Daily.


Het is al weer een aantal weken geleden dat ik een workshop van Sue Daily heb gevolgd. Deze ontwerpster uit Australie was te gast bij mijn favoriete quiltwinkel.


Natuurlijk kregen wij van Sue haar nieuwste quilts te zien, met veel ronde vormen deze keer.  En dat gingen wij ook leren, ronde vormen op de Engelse Paperpiercing methode. Het zag er allemaal erg ingewikkeld uit, wat uiteindelijk erg meeviel. Wij gingen er een speldenkussentje van maken, dat kon door het model op een ondergrond te appliceren. Of, zoals ik gedaan heb, de vormen aan elkaar maken zonder ondergrond.

donderdag 22 september 2011

Ik ga het ook proberen.

Heel veel mensen zie ik overgaan van Weblog naar Blogger. Het ziet er allemaal heel eng uit maar mijn motto is:

Zeg niet, ik kan het niet. Maar zeg, ik zal het proberen.
Je zal ervan versteld staan wat je nog kan leren.

Dat zeg ik vaak tegen de kids op de knutselclub, maar voor mij is het net eender.
Niet zeuren, gewoon ervoor gaan.
Of het net zo mooi wordt als bij vele anderen, dat weet ik nog niet, we zullen zien.