maandag 3 oktober 2011

Weer terug.

Texel 2.

 Vrijdagmorgen kwamen wij om 11.30 bij de boot aan die ons naar Texel zou brengen. Wij hadden geluk, konden gelijk de boot oprijden. Het was na zo'n 20 minuten varen toen wij Texel in zicht kregen.
Om 13.30 zaten wij op de fiets, en zijn wij het eiland gaan verkennen. Na een poosje kwamen wij langs de Texelse bierbrouwerij. Daar kon je een rondleiding krijgen met na afloop verschillende smaken om te proeven.

 De rondleiding was leuk en leerzaam. Er worden hier 10 verschillende soorten gebrouwen, 70 % van het bier wordt op Texel gedronken. De overgebleven 30 % gaat naar het vaste land.
 Na afloop kregen wij 4 verschillende soorten om te proeven, het smaakte best wel lekker!
 Schapen hebben wij natuurlijk ook heel veel gezien. Bij deze schapen was het zo stil, dat je alleen de etende schapen hoorde, heel bijzonder.
 Dezelfde schapen, maar dan een dag later. Allemaal in rijen staan ze te wachten, waarop.... dat weten wij niet. En zijzelf misschien ook niet.
 Schitterende vergezichten waren er tijdens het fietsen te zien.
De vuurtoren van Texel zijn wij ook nog even op geweest, deze toren is in 1945 beschoten door de Duitsers en in 1948 is die weer opgebouwd. Om de resten van de beschoten toren is een nieuwe toren gebouwd. Halverwege de trappen is dat nog goed te zien.
Natuurlijk zijn er op Texel ook paarden.
In de haven van Texel lagen op zondag veel vissersboten, dat was de laatste dag van ons weekend, toen hebben wij het hele eiland rondgefietst. Dat was zo'n 60 kilometer.
Wij hebben bij elkaar in 3 dagen ongeveer 130 km gefietst, dat is niet zo ver en dat komt omdat wij op zaterdag bij familie op bezoek zijn geweest. Met de boot van 16.30 hebben wij Texel weer achter ons gelaten, uitgezwaaid door heel veel krijsende meeuwen.
2 opmerkingen:

Elly's freubel hoekje zei

Heerlijk zo even ertussenuit
Dat heeft een mens af en toe gewoon nodig
En dan op zo een heerlijk stukje Nederland dat kan niet stuk
De foto's spreken voor zich
Freubelgroet, Elly

shoonzus hennie zei

Hoi Ans, Hier schoonzus Hennie,
ik heb je gevonden wat een mooie
foto"s zo krijg ik ook wel zin om
naar Texel tegaan,
Leuk om weer mooie dingen van je
tezien.